Over Van Leeuwen Ambacht

Van Leeuwen Ambacht Herenschoenen

Introductie

Welkom bij Van Leeuwen Ambacht, dé specialist in het volledig reviseren van Italiaanse, Amerikaanse en Engelse handgemaakte schoenen van top merken als : Alden, Berluti, Cheaney, Church, Crockett and Jones, Edward Green, Fratelli Rossetti, Gucci, Gaziano & Girling, John Lobb, Saint Crispin’s, Santoni en Silvano Lattanzi.

Werkwijze

Van Leeuwen Ambacht werkt uitsluitend samen met bedrijven en gerenommeerde winkeliers die het hoogste segment handgemaakte dames en heren schoenen aanbieden. De schoenen worden na aankomst in onze werkplaats zorgvuldig nagekeken en indien aangegeven wordt er persoonlijk contact opgenomen met de klant. Hierbij zullen wij de mogelijke reparatie methodes, retourneer datum en een prijsindicatie aangeven.

Reparatie van herenschoenen

Visie

Schoenen zo origineel mogelijk repareren is ons primaire streven. Zo wordt er allereerst gekeken naar de maakwijze, originele kleursamenstelling van zowel het onderwerk als het bovenwerk, de conditie waarin de schoen bij binnenkomst verkeerd en uiteraard de wensen van de klant. Op basis hiervan maken wij een passend reparatie voorstel en/of plan.

Uw schoenen zijn bij ons niet alleen in uitstekende handen voor het onderwerk van de schoen, ook is het mogelijk het bovenwerk door ons met de uiterste zorgvuldigheid te laten reconditioneren. Hierbij zullen de schoenen eerst worden ontdaan van (kleur) beschadigingen, vlekken, plooien en waterresidu, waarna het leer meerdere behandelingen zal ondergaan om deze opnieuw te voeden. Nadat het bovenwerk de juiste onderhoudsbehandeling heeft ondergaan, volgt het handmatig patineren om de oorspronkelijke kleursamenstelling van het leer te vervaardigen. Als laatste worden de schoenen behandeld om deze water- en vuilafstotend te maken.

Shoe Care

Wij gebruiken voor het repareren en onderhouden van ons werk enkel de beste materialen en producten die er op de markt te verkrijgen zijn. Zo importeren wij uit Amerika, Italië en Engeland de originele materialen die wij gebruiken voor reparatie en uit Frankrijk de top lijn van s ’werelds meest vooraanstaande producent van schoenonderhoud producten : Saphir Medaille D’or 1925 Paris.

Reparatie en onderhoud leren schoenen